Amennyiben sérült vagy a mi hibánkból kifolyólag nem az ön által megrendelt terméket kapta, kérjük, fogadja elnézésünket. Arra kérjük, hogy az átvételtől számított 48 órán belül értesítsen minket és üzenetéhez csatoljon egy fényképet a hibás termékről. Szaktanácsadónk 24 órán belül felveszi önnel a kapcsolatot.
Abban az esetben, ha a megrendelt termékben a szállítás során esett kár, 48 órán belül értesítsen minket és üzenetéhez csatoljon egy fényképet a sérült termékről.

Szaktanácsadónk 24 órán belül felveszi önnel a kapcsolatot. Ezt követően panaszlevelet nyújtunk be a csomagküldő szolgálatnak, és haladéktalanul kicseréljük a sérült terméket, amint a szállítási cég megerősíti, hogy elfogadta kérvényünket (ez általában 48-72 órát vesz igénybe).

 

Figyelem!

A visszaküldeni kívánt terméknek a következő követelményeknek kell megfelelnie:

  • a terméket nem használták (olyan állapotban van, mint amikor megkapta)
  • a terméknek az eredeti csomagolásában kell lennie

Bármelyik termék képezheti csere tárgyát (kivéve azon termékek, melyek a *** pontban vannak megadva). Ha a termék a vásárló hibájából sérült meg, a rendelés a vásárló hibájából kifolyólag volt rosszul leadva, vagy ha az ügyfél egyszerűen csak vissza akarja küldeni a terméket, neki kell kifizetnie a további szállítási költségeket. A termék csak akkor képezi csere tárgyát, ha nem helyezték használatba és megőrizte piacképes megjelenését.

A visszaküldés előtt minden esetben lépjen velünk kapcsolatba, a félreértések elkerülésének érdekében.

Hogyan küldje vissza az árut, ha a megrendelt termék megfelel a fenti feltételeknek?

  • a terméket gondosan be kell csomagolni a dobozba
  • kérjük, helyezze a megrendelés másolatát a dobozba
  • az árut küldje a következő címre: 42504 P.O. Box 8664, Israel, Netanya, Perzov A.D.I. LTD

 

 

***
Fontos!

A külön rendelésre készült termékek pénzvisszafizetés vagy csere tárgyát nem képezik.